Remediere: Biblioteca media este deteriorată

Accesând „ Biblioteca media este coruptă “ eroare apare atunci când fie baza de date de bibliotecă media player pentru Windows în sine sau informațiile stocate în acesta devine corupt. În mod normal, baza de date ar trebui să poată recupera automat din corupția bazei de date, dar uneori corupția este de așa natură încât procesul de recuperare este necesar să fie manual. Dacă și dvs. vă confruntați cu această problemă, puteți încerca următoarele 2 metode.

Aceste metode se aplică Windows 7/8 și 10.

Metoda 1: Ștergeți baza de date

În prima metodă, vom șterge datele corupte ale bazei de date de pe computerul dvs. Nu vă faceți griji, deoarece playerul media Windows reconstruiește singura baza de date atunci când o reporniți.

Apăsați tasta Windows + R pentru a invoca dialogul de rulare.

Tastați % LOCALAPPDATA% \ Microsoft \ Media Player  în el și apăsați

Selectați toate fișierele din folder (nu folderele prezente) și apoi apăsați tasta Ștergere pentru a le șterge. Reporniți Windows Media Player acum.

Dacă metoda de mai sus nu vă rezolvă problema, încercați următoarea.

Metoda 2: Ștergeți fișierele cache ale bazei de date

Această metodă se aplică numai utilizatorilor Windows 7 / Vista .

Apăsați tasta Windows + R pentru a invoca dialogul de rulare.

Tastați % LOCALAPPDATA% \ Microsoft  în ea și faceți clic pe

Din fereastra exploratorului, derulați drumul către folderul Media Player și ștergeți

Reporniți Windows Media Player.

Din nou, la repornire, Windows Media Player va reconstrui fișierele necesare. Dacă ați încercat cele două metode de mai sus, dar ați primit această eroare „Baza de date curentă nu poate fi ștearsă, deoarece este deschisă în Serviciul de partajare a rețelei Windows Media”, urmați acești pași pentru a închide serviciul și apoi reîncercați ștergerea:

Deschideți din nou dialogul de rulare apăsând tasta Windows + R.

Acum tastați services.msc în câmp și apăsați Enter.

Din lista de servicii găsiți „ Serviciul de partajare a rețelei Windows Media”

Dacă serviciul arată că funcționează (ceea ce ar trebui), faceți clic dreapta pe el și selectați opriți

Acest lucru ar trebui să oprească serviciul și astfel puteți continua cu ștergerea. Să știm în comentarii cum l-ați făcut să funcționeze!