Cum să opriți Google de la salvarea istoricului căutărilor dvs.

Ori de câte ori executați o căutare Google pe orice dispozitiv pe care sunteți conectat cu contul dvs. Google - cum ar fi un smartphone Android la care sunteți conectat sau o instanță Google Chrome pe un computer pe care sunteți conectat - Google, în mod implicit, salvează căutarea către serverele sale. Google ține evidența tuturor căutărilor efectuate pe Google în timp ce sunteți conectat la contul dvs. Google, indiferent de dispozitivul pe care îl utilizați și, împreună cu alte biți de date, cum ar fi căutările dvs. totale, interogările de căutare de top și site-urile de top de pe care ați făcut clic din rezultatele căutării, își propune să le folosească pentru a îmbunătăți motorul de căutare Google și pentru a vă rafina experiența de utilizator oferindu-vă rezultate de căutare personalizate.

Cu toate acestea, în timp ce majoritatea dintre voi ar aprecia ceea ce încearcă Google să facă și ar avea încredere în Google cu aceste informații, mulți nu ar privi cu multă amabilitate către Google care deține o mică carte neagră care conține tot ceea ce ați făcut vreodată o căutare Google și site-urile web cel mai frecvent faceți clic pe din rezultatele căutării Google. Google vă oferă control deplin asupra a ceea ce face cu informațiile dvs. și, întrucât acesta este cazul, puteți șterge istoricul căutărilor Google destul de ușor. Mai jos sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a șterge și a opri istoricul căutărilor Google a întregului cont. Vă rugăm să rețineți că puteți efectua pașii de mai jos pe orice dispozitiv - un computer,un smartphone Android sau o tabletă sau un iPhone sau iPad - și în timp ce utilizați orice browser - Google Chrome sau orice alt browser desktop sau mobil - și rezultatele ar fi în continuare aceleași, adică istoricul căutărilor Google pentru întregul dvs. cont Google va fi șters Serverele Google.

Deoarece acest istoric este salvat pe serverele Google; nu șterge istoricul căutărilor browserelor locale. Pentru a șterge istoricul local, puteți utiliza CCleaner pe OS X sau pe computer.

Accesați pagina Web și activitate a contului dvs. Google. Când faceți clic pe link, vi se poate cere să vă conectați la contul dvs. Google. Dacă browserul pe care îl utilizați vă cere să faceți acest lucru, vă rugăm să vă conectați.

Când pagina Web și Activitate a contului dvs. Google, vi se va prezenta un jurnal întreg cu tot ceea ce ați căutat pe Google pe orice dispozitiv în timp ce sunteți conectat la contul dvs. Google. În colțul din dreapta sus al filei browserului, faceți clic pe butonul cu trei puncte verticale - acesta este meniul

Faceți clic pe Ștergere sau Ștergere opțiuni .

Faceți clic pe Avansat .

Extindeți pe meniul vertical contextual și faceți clic pe Tot timpul .

Faceți clic pe Ștergere .

Urmând pașii enumerați mai sus, veți șterge cu succes întregul istoric de căutare Google al contului dvs. Google. Dacă doriți să ștergeți numai anumite elemente din istoricul căutărilor Google al contului dvs., localizați și selectați elementele pe care doriți să le ștergeți din istoricul căutărilor și faceți clic pe Ștergere în colțul din dreapta sus al filei browserului și apoi pe Ștergere în fereastra contextual .

Sfat 1: Pentru a vizualiza și apoi a șterge istoricul căutărilor contului dvs. Google de la o anumită dată, faceți clic pe butonul Calendar din colțul din dreapta sus al paginii web și de activitate . Dacă doriți să ștergeți întregul istoric al căutărilor dintr-o anumită zi, pur și simplu selectați ziua, faceți clic pe Ștergere , apoi faceți clic din nou pe Ștergere în fereastra contextuală.

Sfat 2: Pagina web & Activitate conține și jurnalele tuturor aplicațiilor - sistem sau terțe părți - care au fost folosite pe un smartphone sau tableta Android pe care sunteți conectat. Dacă doriți, puteți gestiona și aceste jurnale de pe pagina web și de activitate .

Sfat 3: În aplicația Google pentru smartphone-uri și tablete Android, cele mai recente căutări sunt afișate sub caseta Căutare . Dacă doriți să ștergeți aceste căutări, pur și simplu țineți apăsat pe căutarea pe care doriți să o ștergeți și faceți clic pe Ștergere > OK . Căutarea va fi ștearsă din aplicația Google și de pe pagina dvs. de web și de activitate .

Sfat 4: Dacă utilizați un iPhone sau iPad și doriți pur și simplu să ștergeți istoricul căutărilor din aplicația Google, pur și simplu deschideți aplicația Google, atingeți caseta Căutare și atingeți Afișați istoricul căutărilor > Ștergeți totul (în partea de sus colțul din dreapta al ecranului)> Ștergeți istoricul de pe dispozitiv . Dacă faceți acest lucru, întregul istoric al căutărilor din aplicația Google va fi șters, dar istoricul căutărilor de pe pagina web și de activitate a contului dvs. Google va rămâne neschimbat și nevătămat.